El PSC diu que la variant sud de Lleida és competència de la Generalitat

El Parlament va fixar molt clar que aquesta obra és competència de la Generalitat i qui l´ha de pagar és la Generalitat; tothom ho va tenir molt clar, fins i tot el diputat Gavín que va parlar en nom de CiU. Si la resolució del Parlament insta al Govern de la Generalitat a desdoblar de forma immediata la variant de Lleida i a respectar si arriben els acords amb la Paeria, això vol dir que qui assumeix la redacció dels projectes i la construcció és la Generalitat. Així es va posar de relleu. A més seria el primer cop que una administració local ha de pagar les obres d´una carretera de titularitat autonòmica´, va dir la diputada Marta Camps, en el transcurs de la presentació de les esmenes al pressupost de 2003 pel que fa a les comarques de Lleida. Camps va criticar l´ús viciat i electoralista d´aquest tema per part de la Generalitat, ´que ha mostrat nules ganes de cololaborar amb aquest tema´.
Les esmenes del PSC al pressupost de les comarques de Lleida incrementen en 75 milions d´euros les partides, un increment que surt del decrement en altres partides del pressupost general. Entre les principals obres que hi ha destaca el condicionament i actuacions a la C-14, amb 18 milions d´euros; la carretera del Doll, amb 3 milions d´euros; l´acondicionament de la carretera d´Àger a Terradets, amb 3 milions d´euros més; les millores a la C-13 amb la variant d´Esterri d´Àneu, amb una partida de 4 milions d´euros; els regadius del Segarra-Garrigues, amb 3,5 milions d´euros i en matèria d´ensenyament les millores al CEIP Garona Vielha, amb 5 milions d´euros, i l´inici del projecte de l´IES Vielha amb mig milió d´euros més, segons van explicar Marta Camps i el també diputat Francesc Xavier Boya..
D´altra banda, els socialistes han presentat una esmena en la que insten al Govern de la Generalitat a realitzar les accions oportunes per a resoldre satisfactòriament el traspàs de la línia fèrria de Lleida a la Pobla i garantir mentrestant el seu funcionament.

Leyendo comentarios Facebook...
Loading Disqus Comments ...

You must fill in your Livefyre SiteID in the Comments Evolved plugin options.

No Trackbacks.