‘Querimònia: present e futur’, conferéncia a cargue dera directora der Archiu Generau d’Aran

Damb motiu deth 700 aniversari der autrejament dera Querimònia, Unitat d’Aran a programat un conjunt d’actes restacadi damb era efemerida qu’an agut eth sòn inici damb er impuls en Senat d’ua mocion institucionau en reconeishement dera singularitat d’Aran, en tot amparar e respectar era Val com ua entitat territoriau singular, qu’ei objècte de proteccion per miei d’un regim juridic especiau.

En aguest sens, e entà compréner mielhor es arraïtz istoriques der autogovèrn aranés, era directora der Archiu Generau d’Aran, Ma Pau Gómez, impartirà deman, 28 de mai, era conferéncia Querimònia: present e futur, en transcurs d’un acte a on eth senador Paco Boya explicarà era resolucion aprovada dimèrcles passat ena cramba espanhòla.  

Eth collòqui aurà lòc deman, 28 de mai, a compdar des 19.30 h, ena sedença d’Unitat d’Aran, en Vielha (dauant deth Palai de Gèu).

Leyendo comentarios Facebook...
Loading Disqus Comments ...

You must fill in your Livefyre SiteID in the Comments Evolved plugin options.

No Trackbacks.