UA demana al nou president que respecti la singularitat política i institucional d’Aran

La Comissió Executiva d’Unitat d’Aran-PNA felicita el nou president de la Generalitat de Catalunya per la seva investidura, i li recorda que l’Aran constitueix una realitat singular, amb autogovern, cultura i llengua pròpies, que han d’ésser respectats, promoguts i desenvolupats en el marc de l’Estatut d’Autonomia, la nova Llei de règim especial i la Llei de l’aranès, occità a l’Aran.

UA fa palès que el mandat democràtic dels ciutadans aranesos emanat de les últimes eleccions al Parlament, celebrades el 27 de setembre, obliga les institucions catalanes a respectar la singularitat política i institucional de l’Aran, que ha volgut mantenir de forma molt majoritària, amb un 75 % dels vots, els seus vincles amb Catalunya i la resta d’Espanya, al marge, per tant, de qualsevol procés que impliqui una renúncia a la seva identitat i a la seva història, al seu present i a la seva voluntat de sumar i compartir el seu destí en el marc de la Unió Europea d’avui.

Leyendo comentarios Facebook...
Loading Disqus Comments ...

You must fill in your Livefyre SiteID in the Comments Evolved plugin options.

No Trackbacks.