Er Ajuntament d’Es Bòrdes inicie trabalhs de conservacion en Castèth Leon

Unitat d’Aran en Es Bòrdes, Benós, Begós e Arró, apòste pera cultura e patrimòni istoric, en tot invertir ena recuperacion e conservacion des rèstes arqueologiques deth castèth d’Es Bòrdes, un des elements istorics e patrimoniaus mès destacadi dera Val d’Aran e en qué hège mès de dètz ans que cap administracion i a actuat

Eth govèrn d’UA a destinat ua partida economica dedicada ara conservacion de Castèth-Leon, entà començar a desvolopar eth projècte de recuperacion dera bastissa. Pendent aguest mes de mai an començat es excavacions arqueologiques entà netejar e adequar er entorn.

D’aguesta manèra, se vò facilitar tanben er accès ara part posteriora dera zona, a on i demoren justament eth numero mès elevat de murs. ″Enquia ara, en arribar, en tot pujar era còsta, trapaues un gran pilèr de pèira acumulada que dificultaue era vision deth conjunt e impedie veir era part de darrèr″, explicaue era alcaldesa Ròsa Mirat. E higie que, ″fòrça des visitaires que non ac coneishen, se queden ena part inferiora, damb aguestes òbres arribaràn ena part de naut″. En aguest sens, cau remercar qu’era actuacion que se realize enguan, ei centrada en çò que serie era entrada deth castèth, des quaus ja s’an trapat es diferents murs e eth sòn accés.

″Damb aguesta actuacion se pretén dignificar e méter en valor er entorn e eth nòste patrimòni culturau e istoric. Tanben volem potenciar aguest atractiu toristic tant important tath nòste municipi e tath conjunt deth territòri, qu’ajude a reactivar era economia locau″, declaraue tanben Mirat.

Aran, 28 de mai de 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Ayuntamiento de Es Bòrdes inicia trabajos de conservación en Castèth Leon

Unitat d’Aran en Es Bòrdes, Benós, Begós e Arró, apuesta por la cultura y patrimonio histórico, invirtiendo en la recuperación y conservación de los restos arqueológicos del castillo de Es Bòrdes, uno de los elementos históricos y patrimoniales más destacados de la Val d’Aran y en el que hacía más de diez años que ninguna administración había actuado

El gobierno de UA ha destinado una partida económica dedicada a la conservación de Castèth-Leon, para empezar a desarrollar el proyecto de recuperación de la edificación. Durante este mes de mayo han comenzado las excavaciones arqueológicas para limpiar y adecuar el entorno.

De esta forma, se quiere facilitar también el acceso de la parte posterior de la zona, donde permanecen precisamente el número más elevado de muros. ″Hasta ahora, al llegar, subiendo la cuesta, encontrabas una gran pila de piedra acumulada que dificultaba la visión del conjunto y impedía ver la parte de atrás″, explicaba la alcaldesa Ròsa Mirat. Y añadía que, ″muchos de los visitantes que no lo conocen, se quedan en la parte inferior, con estas obras llegarán en la parte de arriba″. En este sentido, es necesario remarcar que la actuación que se realiza este año, está centrada en lo que sería la entrada del castillo, de la cual ya se han encontrado los diferentes muros y su acceso.

″Con esta actuación se pretende dignificar y poner en valor el entorno y nuestro patrimonio cultural e histórico. También queremos potenciar este atractivo turístico tan importante para nuestro municipio y para el conjunto del territorio, que ayude a reactivar la economía local″, declaraba también Mirat.

Aran, 28 de mayo de 2021

 

 

L’Ajuntament d’Es Bòrdes inicia treballs de conservació en Castèth Leon

Unitat d’Aran a Es Bòrdes, Benós, Begós i Arró, aposta per la cultura i patrimoni històric, invertint en la recuperació i conservació de les restes arqueològiques del castell d’Es Bòrdes, un dels elements històrics i patrimonials més destacats de la Val d’Aran i en el que feia més de deu anys que cap administració hi havia actuat

El govern d’UA ha destinat una partida econòmica dedicada a la conservació de Castèth-Leon, per començar a desenvolupar el projecte de recuperació de l’edificació. Durant aquest mes de maig han començat les excavacions arqueològiques per netejar i adequar l’entorn.

D’aquesta manera, es vol facilitar també l’accés a la part posterior de la zona, on romanen precisament el nombre més elevat de murs. “Fins ara, al arribar, pujant la costa, trobaves una gran pila de pedra acumulada que dificultava la visió de conjunt i impedia veure la part del darrere”, explicava l’alcaldessa Ròsa Mirat. I afegia que, “molts dels visitants que no ho coneixen, es queden a la part inferior, amb aquestes obres arribaran a la part de dalt”. En aquest sentit, cal remarcar que l’actuació que es realitza aquest any, està centrada en el que seria l’entrada del castell, de la qual ja s’han trobat els diferents murs i el seu accés.

“Amb aquesta actuació es pretén dignificar i posar en valor l’entorn i el nostre patrimoni cultural i històric. També volem potenciar aquest atractiu turístic tan important per al nostre municipi i per al conjunt del territori, que ajudi a reactivar l’economia local “, declarava també Mirat.

Aran, 28 de maig de 2021

Leyendo comentarios Facebook...
Loading Disqus Comments ...

You must fill in your Livefyre SiteID in the Comments Evolved plugin options.

No Trackbacks.